Pågående föreläsningar / utbildningar

Väldigt mycket spännande som pågår tills slutet av året gällande vidareutbildning!

  • Librela för hundar och Solensia för katter är två nya läkemedel som används för behandling av smärta från artros. Zoetis ger mycket intressant information i deras hemsida samt erbjudit om en föreläsning kring hantering av artrossmärta hos våra bästa kompisar!
  • Orion har lanserat ett nytt beteendeläkemedel för hundar, Tessie, som används som milt ångestdämpande framförallt hos hundar med separationsångest men också hos hundar med ljudrädsla som behöver en snabb ångestdämpande effekt. Läkemedlet kan även anses användbar inför besök hos veterinärklinik om djuret blir för stressat.
  • Dechra har också lanserat ett läkemedel, Mirataz, som används i princip hos katter som aptitstimulerande, men som också kan ha milda ångestdämpande effekter hos katter och små hundar (där kan det användas off-label).
  • Clinician’s Brief tillsammans med Kruuse föreläser om sårbehandling med medicinsk honung.
  • Dechra Academy har ett flertal föreläsningar kring internmedicin, hudmedicin, kostrådgivning, anestesi och analgesi. Jag har registrerat mig på 36 kurser i nuläget och är supertaggad att lära mig mer om några av mina favoritområden 😀
  • https://caninearthritis.org/ erbjuder föreläsningar kring diagnos, behandling och rehabilitering av artros hos hundar.
  • Vi har precis fått klart vårt tandrum med tandröntgen på C&C Djurcenter och jag kommer att sätta mig och läsa mer om hur vi kan hjälpa era djur få en frisk mun utan smärta med stöd från boken Practical Veterinary Dental Radiography (Niemiec, B. A., Gawor, J., & Jekl, V. (2017). CRC Press)

Utbildningsläge med maximalglädje pågår! 🙂